Met onze pure producten zijn heerlijke gerechten te bereiden.

Hieronder ziet u wat ideeën:

 

Caprese salade met mozzarella en verse kruiden

 

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Boodschappenlijstje

  •  3 bollen mozzarella
  • 5 smaakvolle grote tomaten
  • 200 gramrucola
  • 4 eetlepels pesto
  • Olijfolie
  • Basilicum
  • Peper & zout

Bereidingswijze

Snij de mozzarella en tomaat in dunne plakjes, en leg deze dakpansgewijs in een rondje op het bord.
Besprenkel hier de pesto overheen en maak op smaak met de zout en peper.

Maak de rucola met wat olijfolie, zout en peper aan en maak hier een nestje van. Leg in het midden op het bord.

Pluk wat blaadjes verse basilicum om de salade Caprese af te maken.

Gevulde kipfilet met mozzarella gewikkeld in ontbijtspek

 

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Boodschappenlijstje

* 1 bol mozzarella (� 125g)
* 50 gr belegen kaas, geraspt
* 1 eetlepel grove mosterd
* 4 kipfilets
* 8 plakken ontbijtspek

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 �C.
Meng de kazen met de mosterd. Maak een inkeping in iedere kipfilet en vul die met het mosterdmengsel.

Wikkel de gevulde kipfilets ieder in twee plakken spek - niet te strak, maar wel stevig genoeg om de kipfilets bij elkaar te houden. Bestrooi ze met zout en peper, leg de kip in een braadslede en zet 25-30 minuten in de oven.


Groenteschotel met mozzarella

 

Voor 4 personen
Bereidingstijd : 25 minuten

Boodschappenlijstje

  • 1 courgette, in plakken
  • 1 gele paprika, in stukken
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 2 uien, in ringen
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge (fles 1 liter)
  • 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), in blokjes

Bereidingswijze

Grill in oven voorverwarmen op hoogste stand. Helft van courgette, paprika en uiringen over bakplaat verdelen. Olie over de groenten sprenkelen en zout en peper erover strooien. Bakplaat onder hete grill schuiven en groenten in 6-8 minuten mooi bruin en beetgaar roosteren, halverwege omscheppen. Herhalen met overgebleven groenten. Mozzarella op keukenpapier laten uitlekken. Gegrilde groenten overdoen in schaal en mozzarella erdoor scheppen. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met stokbrood en een salade.

 

 

Panir naturel

Bereidingswijze

Panir in plakjes of blokjes snijden
Boter, ghi, of olie in koekenpan verhitten en panir toevoegen.

Bakken totdat panir licht gebruind is.(In ongeveer 4 minuten).

Zout/peper of kruiden toevoegen en panir is klaar.


Panir sate

 

Boodschappenlijstje

250 gram panir
1 rode en 1 groene paprika

3 uien

4 tomaten

Houten satéprikkers

Olijfolie


Voor de saus:

Olijfolie

Zout en peper

1 teentje knoflook

Verse basilicum

Bereidingswijze

De panir in blokjes van 2 cm snijden.
Paprika wassen en in vierkanten stukken snijden.

Ui in grote stukken snijden.

Tomaten van zaad ontdoen en in stukken snijden

De blokjes panir, ui, rode paprika, tomaat en groene paprika om en om op de satéprikkers prikken. Doorgaan tot alle ingredi�nten zijn opgebruikt.

De satés met een kwastje bestrijken met olijfolie.

Onder de grill in de oven, of op de barbecue, aan beide kanten bruin laten worden.


Voor de saus:

Knoflook persen en basilicum fijn hakken. Samen met zout en peper door de olijfolie mengen.

Over de saté gieten.

Smullen.

Spinazie met panir

Panir met spinazie en rijst

Boodschappenlijstje

350 gram rijst
1 kilo verse spinazie, gewassen, licht gekookt en gehakt

500 gram panir in blokjes gesneden en licht gebakken

3 el olie

1 spaanse peper fijngehakt

1 tl komijn zaad

1/2 tl asafoetida of:

1 tl knoflook fijngehakt

1 ui gehakt


1 el gember geraspt

zout

verse koriander gehakt

125 cl zure room

Bereidingswijze

Rijst klaarmaken.

Olie verwarmen in in pan met zware bodem. Komijnzaad toevoegen, na 15 seconden gevolgd door asafoetida, gember en peper. Na 30 seconden bakken spinazie erbij doen, goed mengen en 5 minuten laten sudderen. Indien ui en knoflook gebruikt worden, deze enkele minuten bakken voordat de spinazie toegevoegd wordt.

Gebakken panir blokjes toevoegen, daarna zure room met gehakte koriander en zout. Geheel goed mengen en nog 5 minuten verwarmen.


Heet serveren met eventueel komkommer en yoghurt salade.